Special exercises will help eliminateTantraSziget Központ  Tantra Önismereti csoport  Tantra kurzus pároknak   Tantra tábor
      
Csakrateszt - Napfonat csakra (Manipura)

A napfonat csakra állapota megmutatja, hogy milyen a cselekvőerőnk, mennyire vagyunk magabiztosak és sikeresek, mennyire tudjuk elérni céljainkat, és mennyire vagyunk saját életünk irányítói.

Napfonat csakra
 1. Mennyire vagy magabiztos és határozott?
 2. El szoktad érni azt, amit kitűzöl célodnak? Hajlandó vagy küzdeni céljaidért?
 3. Milyen az általános energia szinted? Mennyire vagy energikus, tettre kész?
 4. Milyen a cselekvő erőd? Könnyen mozgásba lendülsz-e halogatás nélkül?
 5. Mennyire tudod érvényesíteni az akaratodat?
 6. Mennyire vagy megbízható?
 7. Mennyire reális az önértékelésed? (pl. a környezeted is olyannak lát téged, amilyennek te látod önmagad?)
 8. Mennyire könnyedén viseled a stresszes helyzeteket és a kritikát? 
 9. Mennyire tudsz megmaradni a középpontodban?
 10. Mennyire tudod kontrollálni érzelmeidet?
 11. Milyen az emésztésed?  
 12. Milyen a látásod? 
 13. Végzel-e rendszeresen méregtelenítést?

Blokkolja:
A szégyenérzet, önbizalomhiány, ha nem tudunk dönteni, amikor kritizáljuk magunkat

Kiegyensúlyozott működés esetén:
 
Energikusak és magabiztosak vagyunk, erős ambícióink kiváló cselekvő erővel és önfegyelemmel társulnak. Akaraterőnk fejlett, kitartóan haladunk céljaink felé, és sikeresen meg is valósítjuk azokat. Bátran változtatunk, a válsághelyzeteket könnyen kezeljük. Saját életünk urai vagyunk, szabadnak és boldognak érezzük magunkat. Egészséges az önértékelésünk, képesek vagyunk bűntudat nélkül nemet mondani, és igazán jóízűen nevetni.

Alul működés esetén:
Kevés a cselekvő erőnk, kedvetlenek vagyunk, negatívan látjuk az életet. Határozatlanok vagyunk, nehezen tudunk dönteni helyzetekben. Önbizalomhiányunk miatt könnyen befolyásolhatóvá válunk, szükségünk van arra, hogy irányítsanak minket, hogy valamit vagy valakit kövessünk. Nehezen tudunk nemet mondani, és megvédeni magunkat. Elégedetlenek vagyunk a világgal, sikertelennek érezzük magunkat. Kerüljük a konfliktushelyzeteket, és a kihívásokat, inkább passzívak és visszahúzódók vagyunk.

Alul működés kompenzálásakor:
Erős bizonyítási vágyat érezhetünk, aminek mélyén többnyire megfelelni akarás van valaki vagy valami felé. Elismerést szeretnénk kapni a környezetünktől. Ilyenkor, ha csalódás ér minket, hirtelen harag, és indulatok lehetnek úrrá rajtunk. Lelkesedésünk könnyen átválthat újabb önbizalomhiányba.

Túl működés esetén:
Úgy érezhetjük, hogy mindenre képesek vagyunk, hogy mindig igazunk van, közben a túlságosan megerősödött egónk miatt nem vesszük észre, hogy kissé túlértékeltük magunkat. Saját vágyaink érvényesítése kerül középpontunkba, amik legtöbbször valamilyen hatalom megszerzésére, illetve növelésére irányulnak. Erősen meghatározó a jelenlétünk kapcsolatainkban, élvezzük, hogy másokat befolyásolni, irányítani tudunk. Ha ez összekapcsolódik a szívcsakra alulműködésével, akkor mások akaratát, érzéseit figyelmen kívül hagyva törtetünk előre. Alacsonyabb tudatossági szinten akár agresszívvé is válhatunk, elnyomva másokat.

Nem megfelelő működés esetén többek között emésztési problémák, gyomorégés, gyomorfekély, krónikus fáradtság, cukorbetegség, máj és látási problémák, epe panaszok jelentkezhetnek, illetve hízhatunk a hasunkra.

Szakrális csakra (Svadisthana)

Csakrateszt főoldal

Szívcsakra (Anahata)