Special exercises will help eliminateTantraSziget Központ  Tantra Önismereti csoport  Tantra kurzus pároknak   Tantra tábor
      
Csakrateszt - Szakrális csakra (Svadisthana)

A szakrális csakra állapota megmutatja, hogy mennyire tudjuk működtetni szexuális energiáinkat, és mennyire éljük könnyedén, áramlósan életünket.

Szakrális csakra
 1. Mennyire fogadod el, és éled meg nőiségedet ill. férfiasságodat?
 2. Milyen erős a szexuális fantáziád?
 3. Mennyire élvezed a szexuális együttlétet pároddal?
 4. Mennyire vagy képes befogadni párod érintését?
 5. Mennyire van egyensúlyban benned a gondoskodás adása és befogadása?
 6. Mennyire erős benned az életöröm? Tudsz-e örülni az élet apróságainak?
 7. Mennyire vagy rugalmas és hajlékony testileg ill. lelkileg?
 8. Milyen az alkalmazkodóképességed? Mennyire vagy áramlásban?
 9. Mennyi kreatív teremtő erő van benned? Milyen könnyen születnek új ötleteid?
 10. Mennyire vagy képes kifejezni és megélni az érzelmeidet?
 11. Mennyire ellazult a keresztcsontod környéke és az alsó deréktáji szakasz?

Blokkolja:
Bűntudat, önvád, az a tudat, hogy szexualitásunk piszkos

Kiegyensúlyozott működés esetén: 
Tele vagyunk életörömmel, boldogan, felszabadultan áramlásban élünk. Szexualitásunk tiszta, szép és örömteli élmény, anélkül, hogy túlzott függőséget okozna. Érzelemvilágunk gazdag, mély, belső nyugalom és elégedettség sugárzik belőlünk. Kreativitásunk erős, barátságosak, közvetlenek és figyelmesek vagyunk másokkal. Könnyen teremtünk kapcsolatokat, jó a humorunk, párkapcsolatunk kiegyensúlyozott és boldog.

Alul működés esetén:
Nem éljük meg szexualitásunkat, elemi ösztöneinket, elfojtott szexuális vágyak, és bűntudat jellemezheti ezt az állapotot. Lehet, hogy ritkán kívánjuk a szexet, félénkek, visszahúzódóak és túlérzékenyek vagyunk, vagy éppen kevés a motivációnk, elakadt az áramlás életünk valamelyik területén. Lehetünk merevek, ridegek, elutasítóak, érezhetünk egyfajta keserűséget, vádolhatjuk önmagunkat vagy párunkat, megjelenhet a féltékenység is. Érzelmeinket blokkolhatjuk, nehezen tudjuk elfogadni és kimutatni.

Alul működés kompenzálásakor:
Hirtelen fellobbanó szexuális vágyak, túláradó, magával ragadó szenvedélyek lehetnek úrrá rajtunk, amit nem tudunk kontrollálni. Ez megjelenhet szélsőséges szexualitásban vagy akár erős lelkesedésben is valami vagy valaki iránt. Ilyenkor még nem stabil a kinyílás, könnyen vissza tudunk záródni.

Túl működés esetén:
Könnyen rabjai lehetünk az élvezeteknek, ami lehet pl. evés, ivás, vagy szex. Kergethetünk illúziókat, amiket köthetünk valamilyen érzéshez vagy akár személyekhez is. Túláradó energiáink miatt lobbanékonyak, ambiciózusak, akár támadóak is lehetünk, kapcsolatainkban túlzott intenzitásunk miatt féltékenység és birtoklási vágy lehet bennünk. Előfordulhat, hogy háttérbe szorítjuk önmagunkat, hogy ne legyünk „túl sok” a másik ember számára.

Nem megfelelő működés esetén többek között derékfájás, méh-, hólyag-, vese problémák, merev medence izmok, frigiditás, inkontinencia, impotencia, prosztata megbetegedések, felfúvódás, bélgörcsök jelentkezhetnek.
Gyökércsakra (Muladhara)

Csakrateszt főoldal

Napfonat csakra (Manipura)