Special exercises will help eliminateTantraSziget Központ  Tantra Önismereti csoport  Tantra kurzus pároknak   Tantra tábor
      
Csakrateszt - Gyökércsakra (Muladhara)

A gyökércsakra állapota megmutatja, hogy mennyire tudunk kapcsolódni a földi energiákhoz, mennyire könnyen áramlanak az anyagi javak életünkben, és hogy milyen erős vitalitásunk.

Gyökércskara
 1. Mekkora a vitalitásod, életerőd?
 2. Milyen gyakran tudod kipihenni és kialudni magad?
 3. Mennyire kifinomult a szaglásod?
 4. Mennyit mozogsz? (bármilyen rendszeres testedzés, futás, jóga…)
 5. Mennyire működik jól az emésztésed? 
 6. Milyen gyakran mész ki a természetbe? Szeretsz-e mezítláb járni a földön?
 7. Mennyire tudod elfogadni és szeretni saját testedet?
 8. Mennyire könnyen áramlik a pénz életedben? (itt az is számít, hogy mennyire könnyedén tudod elkérni az árát annak, amit adsz, elfogadni érte pénzt, és mennyire könnyedén tudod kiadni számodra fontos dolgokra)
 9. Mennyire kötődsz tárgyakhoz, anyagi dolgokhoz?
 10. Mennyire vagy türelmes? Mennyire vagy elégedett saját életeddel?
 11. Mennyire állsz stabilan két lábbal a földön?
 12. Mennyire érzed magad biztonságban? Mennyire tudod megteremteni a biztonságot életedben?
 13. Mennyire bízol magadban? A körülötted lévő emberekben? Sorsodban? 
 14. Mennyire érzed, hogy Földanya szeretett gyermeke vagy?

Blokkolja:
A félelmek, és a menekülési vágy az anyagi világból

Kiegyensúlyozott működés esetén: 
Stabilan, biztos lábbal állunk a földön, jól érezzük magunkat a testünkben, anyagi jólétben és biztonságban élünk. Vitalitásunk erős, egész testünk energiával telt. Bízunk magunkban és az életben, képesek vagyunk a jelenben lenni,  kapcsolódunk Földanyával, megéljük az Ősbizalmat.

Alul működés esetén:
Nem találjuk helyünket az életben, félelmek gyötörnek, bizonytalanok vagyunk, anyagi gondjaink vannak, rossz a kapcsolatunk a testünkkel. Nem vagyunk földeltek, elvesztettük a talajt a lábunk alól, önbizalomhiánnyal küzdünk, és képességeink alatt teljesítünk. Idegesség, dekoncentráltság, és gyenge fizikai erőnlét jellemzi még ezt az állapotot. Ilyenkor hiányzik a tiszta jelenlétünk, alacsony az energiaszintünk, és eltávolodunk az anyagi világtól.

Az alul működés kompenzálásakor:
Mértéktelenek lehetünk az anyagi javak megszerzésében, túl sokat ehetünk, túlságosan erős lehet a birtoklási vágyunk, dühösek és agresszívak lehetünk, vagy éppen túlságosan lustává válunk.

Túl működés esetén:
Túlságosan ragaszkodunk dolgokhoz, emberekhez, helyzetekhez. Földhöz ragadottság, túlzott materializmus, fukarság, erős ellenállás a változással szemben. Ilyenkor az anyagi háttér megteremtése és fenntartása minden másnál fontosabbá válik az életünkben. Saját érdekeinket, igényeinket másoké elé helyezzük.

Nem megfelelő működés esetén többek között pánik, szorongások, alvászavar, hirtelen düh, agresszivitás, evési kényszer, túlzott pénzéhség, hideg végtagok, elhízás, anorexia, isiász, székrekedés, hasmenés, aranyér, bélgyulladás, gerincpanaszok jelentkezhetnek.

Csakrateszt főoldal

Szakrális csakra (Svadisthana)